Over de Website

Via diverse media heeft iedereen kunnen lezen, zien of horen dat het al geruime tijd onrustig is binnen onze mooie club Sc.Heerenveen. Ongeveer een jaar geleden al, begonnen sponsoren zich morrelend terug te trekken als geldschieter van de club. Ze gaven te kennen dat de reden van hun besluit was de sfeer was veranderd binnen de OSSH. En dan niet specifiek de OSSH, maar meer binnen de club. Ze voelden zich niet meer gastvrij ontvangen zoals ze dat voorheen gewend waren toen er andere mensen in het dagelijks bestuur zaten.

Bekende uitspraken van sposoren zijn ‘Robert Veenstra gedraagt zich niet als gastheer, maar als belangrijkste gast’ en ‘Het huis staat er nog wel, maar de kachel is er uit’. Duidelijke signalen over de sfeer binnen de club. Een en ander kun je verder uitgelegd zien in diverse filmpjes op deze blogspot. Tot zover het stukje sponsoren.

Ook bij een deel van de supporters is men niet tevreden hoe het momenteel gaat bij de club. En dat is meer te wijten aan niet nagekomen beloftes, en een sportieve terugval van het eerste elftal. Al ruim voor de zomerse transferperiode was bekend dat de bekende topvoorhoede bestaande uit Assaïdi, Dost en Narsingh de club zouden gaan verlaten. Beide vleugelspelers wilden hun contracten die nog 1 seizoen door zouden lopen niet verlengen waardoor verkoop nodig was om nog transfergeld voor deze grote talenten te kunnen ontvangen. Géén probleem, al hadden veel supporters graag gezien dat de club eerder, voor hun definitieve en grootse doorbraak, de contracten al hadden verlengd. Maar daar zijn uiteraard 2 partijen voor nodig en daarin mag je de technisch directeur niets verwijten. Ook Bas Dost had aangegeven klaar te zijn voor een stap omhoog. Naar de Nederlandse top of de subtop in een buitenlandse competitie. Mede doordat hij topscorer werd van het seizoen ’11-’12 was er enorm veel belangstelling. Uiteindelijk bleek de vastgelegde maximale transfersom te hoog voor alle Nederlandse clubs waardoor hij uiteindelijk vertrok naar Wolfsburg, uitkomend in de Bundesliga. Over transfergelden gaan veel speculaties. De club heeft hierover geen duidelijke cijfers naar buiten gebracht. Het moet ongeveer om een bedrag gaan dat ligt rond de 18 miljoen Euro voor alle 3 genoemde spelers. Meteen na de eerste transfer die afgerond werd, die van Bas Dost werd er al aangegeven dat dat bedrag niet aangewend zou kunnen worden voor nieuwe spelers. Het bedrag zou gebruikt worden om de club financieel gezond te maken. Voor iedereen begrijpelijk en alom geaccepteerd. Maar na het rondkomen van de transfer van Luciano Narsingh kwam er goed nieuws, dat er nu een potje voor transfers was. Later werd op de valreep ook Oussama Assaïdi ook nog verkocht waardoor dat potje nog eens wat gevulder werd. Er werd door voorzitter Veenstra al ruim voor de transfers plaatsvonden aangegeven dat er een ‘waardige’ vervangende voorhoede zou komen te staan voor het volgende seizoen.

Dat is ook meteen het punt waarover supporters het niet eens zijn met de direktie en waardoor er nu ontevreden supporters besluiten hun seizoenkaarten voor volgend seizoen niet te verlengen. De ‘versterkingen’ die in eerste instantie voor en tijdens de voorbereiding aangetrokken werden zijn Mark Uth, Matthew Amoah, Chris Kum, Jukka Raitala, Marten de Roon en Zuiverloon. Daarbij moesten wij als supporters Uth en/of Amoah dan zien als vervangers van de droomvoorhoede van het voorgaande seizoen, wat logischerwijs het nodige cynisme te weeg bracht. In de voorbereiding werden er tegen amateurploegen normale resultaten behaald, maar het viel al op dat de aangetrokken aanvallers in ieder geval níet de doelpuntenmachines waren waarvoor ze aangetrokken waren. De goals kwamen van spelers die al geruime tijd bij de club speelden. Bij de eereerst selectie, dan wel bij de beloftes. Aan het eind van de voorbereiding speelde men ook nog tegen een aantal BVO’s uit Nederland, België en Duitsland. Geen van de wedstrijden kon in winst omgezet worden. Toch bracht de directie naar buiten dat ze tevreden waren over het aanwezige spelersmateriaal, maar dat eventuele versterkingen niet uitgesloten werden. Behoorlijk vrijblijvend dus.

Uiteindelijk stonden we met Heerenveen aan de vooravond van het Europees avontuur waarvoor de spelers het vorige seizoen hun best gedaan hadden. Er werd gestart met een thuiswedstrijd tegen het Roemeense Rapid Boekarest, dat bekend stond als lastig te bespelen tegenstander. Met Filip Djuricic in de spits, omdat de aangetrokken centrumspitsen niet fit of geblesseerd waren, werd gewonnen met 4-0. De uitwedstrijd werd verloren met 1-0 maar Heerenveen ging verder in Europa!! De 2e opponent werd het Noorse Molde waar oud-Heerenveen speler Berg Hestad aanvoerder is. Leuk, een weerzien met de graag geziene Heerenveen Viking. Helaas werd er in zowel de uit als thuiswedstrijd verloren, waarbij er met name in het Abe Lenstra stadion opzichtig geblunderd werd. Het Europees avontuur was over en uit. En dat was aanwijsbaar te wijten aan een niet geschikte en uitgebalanceerde selectie waar iedere vorm van balans ver te zoeken was. Tussen de beide Europese duels begon de competitie ook nog eens en werd er kansloos thuis verloren van NEC, en gelijkgespeeld uit bij Feijenoord en thuis tegen AZ. Bij de directie kwam gelukkig het besef dat ze het aanwezige spelersmateriaal na de 4-0 tegen de Roemenen schromelijk overschat hadden en er komt nog een aantal spelers om de selectie te versterken. Alfred Finnbogason, Lukas Marecek, Daniël de Ridder en ook als allerlaatste kwam Pappa nog over uit Amerika. Een speler waar velen, door filmpjes op internet, op hoopten. Van de andere spelers was er moeilijk een inschatting te maken hoe ze het zouden gaan doen omdat ze vrij ‘onbekend’ waren. De statistieken van Finnbogason in Zweden waren hoopgevend en hij zette die lijn gelukkig door en is nu clubtopscorer. Naast hem is ook Lukas Marecek eigenlijk wel onomstreden basisspeler geworden. Ook de Roon is momenteel basisspeler samen met Kum waardoor het aantal nieuwe versterkingen dat nu ook daadwerkelijk in de basis staat uitkomt op 4. Dat is met het aantal vertrokken basisspelers van afgelopen seizoen (Assaïdi, Dost, Narsingh, Elm, , Breuer, Janmaat en in mindere mate Roorda) misschien wat aan de lage kant. Aan de andere kant betekent het ook dat spelers die vorig seizoen al wat speelminuten maakten definitief aansloten en doorbraken bij de huidige basis. Dan kun je denken aan van Anholt en van la Parra.

Aan het begin van de winterstop staat Sc.Heerenveen op een 13e plek. Er zijn 4 wedstrijden gewonnen, 6 gelijk gespeeld en maar liefst 8 verloren. Ook het doelsaldo is veelzeggend. 27 Voor en 38 tegen. Ondanks dat de directie na het aantrekken van 3 nieuwe verdedigers er stellig van overtuigd was dat de vele tegengoals tot het verleden zouden behoren is de realiteit helaas compleet anders.

Door een combinatie van ontevreden sponsoren, klagende supporters en tegenvallende resultaten besloot Riemer van der Velde, oud- en erevoorzitter en Heerenveenman in hart en nieren, een balletje op te gooien over een onderzoek uitgevoerd door een externe commissie. Hierin zouden plaats kunnen nemen; Henk Kessler, Jorien van den Herik, Karel Aalbers, Harry van Raaij, Gaston Sporre aangevuld met directieleden van onder meer Fc.Groningen en de Fryslân Flyers. Een aantal behoorlijk gerenommeerde namen die in het verleden bijgedragen hebben aan een goed bestuur van diverse clubs. Dit onderzoeksteam zou de club door moeten lichten en tot een besluit moeten komen waar er dingen verbeterd kunnen worden. En dan mag je denken aan verbeteringen in alle geledingen bij de club. Het is dus een onderzoek puur in het belang van de club, waarmee de club voordeel kan behalen. De beloning van deze externe commissie zal afgedragen aan een goed doel dat gezamenlijk met de opdrachtgever bepaald wordt. Een en ander over deze commissie is te lezen op http://www.dutchsportscouncils.org/

Helaas is door voorzitter Veenstra, gesteund door de nieuwe voorzitter van de RvC besloten dit onderzoek geen doorgang te laten vinden. Omdat men dit niet nodig acht. Ondanks dat het volgens Veenstra’s eigen bewoording buiten stormt (economische crisis, sportieve teleurstellingen, opstappende sponsoren en supporters) houdt hij ramen en deuren gesloten. Het enige wat hij er over te zeggen had was dat het onderzoek er niet komt. Dat het niet nodig is. En dat hij het daarbij wil laten. Verdere uitleg is er niet.

Dat is de hoofdreden waarom deze petitie opgestart is door een aantal trouwe supporters en forumleden van diverse Fean-gerelateerde sites. Het is geen aanval op personen, ook al zijn daar genoeg redenen voor te bedenken. De petitie moet er gewoon komen omdat dat in het belang is van de club die we allemaal een warm hart toedragen en waarvoor we het allerbeste willen.

Het tegenhouden van zo’n onderzoek door directeur, voorzitter en RvC veroorzaakt bij velen het idee dat er ‘iets’ verborgen gehouden dient te worden. Temeer omdat er geen duidelijke en eerlijke reden genoemd wordt om níet in te stemmen met een onderzoek. Aangezien er in het beleidsplan transparantie en openheid met regelmaat genoemd wordt achten wij het noodzakelijk dat dit nu ook in praktijk gebracht wordt. De uitkomst van een degelijk ondezoek zou veel onrust en ontevredenheid weg kunnen nemen bij zowel sponsoren als supporters. Daarom spreken we de hoop uit dat zoveel mogelijk mensen deze petitie ondersteunen en willen tekenen.
Steun deze petitie als u van mening bent dat er een onderzoek moet komen.


Martin Stallinga                                                                                                  Rob v/d Leeuw

45 comments on “Over de Website

 1. wil deze week nog een mail sturen naar het besturr van SCH waarin ik hun zal laten weten dat ik erg ontevreden ben over de gang van zaken aldaar, en dat wanneer er niets veranderd ik mijn kaart volgend seizoen niet zal verlengen. succes met de petitie. ik mis echter een aankruisvakje of iets dergelijks waarin je kunt zien dat je de petitie getekend hebt

  vorral succes

  Wetterbouler

  • Wetterbouler dank voor uw reactie, de petitie wordt op dit moment afgerond en zal binnen korte tijd op de site verschijnen. Als u een brief of de reactie vanuit SC wilt delen via deze site dan is dat mogelijk. We moeten een front vormen met zijn allen. M.V.G Rob

 2. Mooi!! Er zijn al wat diehard Feanfans die deze site hebben gevonden. We willen iedereen vragen zoveel mogelijk bekendheid te geven aan deze site. Dat kan door middel van Hyves, Facebook, Twitter en ik geloof dat Google tegenwoordig ook al zoiets heeft? Hoe meer mensen er van weten hoe beter! Al vast bedankt voor jullie steun. Ik zou zeggen breng zo veel mogelijk familie, vrienden en kennissen op de hoogte van deze aktie zodat de kans van slagen alleen maar groter wordt. Grutsk op it Fean en syn supporters!!

 3. Hehehe, goedzo Gerjan,
  Ik heb gister al even de link geplaatst op de facebook van NN én op die van Feanonline. Ben nog aan het zoeken geweest hoe je mensen en groepen kunt vragen je koppeling te delen, maar dat is me nog niet gelukt. Dat twitteren heb ik al helemaal niet zo veel vertrouwen in. Ik heb zowel Arjen de Boer als Roelof de Vries hiervoor benaderd, maar heb daar tot nu toe nog geen reactie op gehad. Terwijl ik dacht dat ze toch wel een aardige band hadden met Sc.Heerenveen. Ben vanaf vanochtend ook volger van Gerald Sibon. Misschien dat die wat wil rond twitteren…..
  Waar mogelijk mag je zelf ook wel de links plaatsen hoor. Hoe meer mensen dat doen hoe beter het is! De een is daar ook wat handiger in als de ander. Dus als je daarin je medewerking wilt geven ‘go your gang’ 🙂 En heb je eventueel tips over hoe ik op de juiste manier tweets kan versturen met de link naar deze site of hoe ik mensen en groepen op facebook kan vragen de koppeling te delen, dan mag je me wel benaderen op mstallinga68@hotmail.com. Ik kan dan wel even met je msn-nen(skypen). Dat werkt wat directer als berichtjes heen en weer sturen. Zie maar even. In ieder geval hartstikke bedankt voor je meedenken en meewerken. Ik had al gezien je had al een paar keer mensen opgeroepen te gaan tekenen voor de petitie. Klasse!!

  • Als ik jullie kan helpen dan doe ik dat graag. Ik heb de site meerder malen aan een paar OSSH leden voorgesteld die hebben als het goed is de petitie getekend.
   Ik ben eigenlijk helemaal niet zo held in Twitter en Facebook dus daarmee kan ik jullie jammer genoeg niet mee helpen sorry.
   Ik probeer zoveel mogelijk deze website te verspreiden alleen ik vind het moeilijk om de grote groep te bereiken. Want veel mensen zijn het met jullie eens (ik ook) maar Heerenveen staat erom bekend veel oud publiek te hebben en die hebben niet allemaal een Twitter of Facebook account.
   Daarom vraag ik me af hoe gaan jullie die groep bereiken en als jullie hulp nodig hebben ik sta klaar,maar ik ben bang dat jullie niet zoveel aan mij zouden hebben. Ik probeer zoveel mogelijk deze site te verspreiden.
   Ik hoop dat deze actie lukt , want voor onze mooie club zou het geweldig zijn ik vind het hartstikke goed wat jullie doen dus ga zo door. 🙂

 4. Dan zou een brief gericht aan de OSSH een idee kunnen zijn. Over de generatie die waarschijnlijk veel minder op het net te vinden zijn heb je inderdaad helemaal gelijk! We kunnen hierbij waarschijnlijk het online formulier wel als papieren versie aanbieden om te tekenen. Maar ik heb dan weer geen adresgegevens van deze o zo belangrijke groep mensen voor de club. Als jij me daarmee zou kunnen helpen via de contacten die je daar hebt dan hoor ik dat uiteraard graag.

  • Nou weet je de voormalige voorzitter van de OSSH (Edwin de Witte) is een paar weken geleden opgestapt dus met andere woorden al zou je een brief sturen ik weet bijna zeker dat die “vriendjes” van Veenstra die brief mooi naar de prullenbak zou sturen , want de op dit moment heeft de OSSH geen voorzitter dus het is nu daar ook corrupt. Maar niet geschoten is altijd mis dus het is een idee.
   Met die belangrijke groep bedoel ik eigenlijk alle mensen in het stadion die niet of nauwelijks op het internet zit. Dus dat zou wel moeilijk worden om al die mensen te bereiken.
   Over adresgegevens ik heb helemaal geen belangrijke namen , maar ik kan wel Foppe vragen wat hij er van vind( zit namelijk achter ons in het stadion) maar de kans is groot dat hij niks zegt omdat hij feitelijk in dienst is van sc-Heerenveen.
   Volgens mij heb ik gelezen dat jij bezig was met OF dat is een zeer goed idee om die er bij te trekken en misschien willen ze wel een reportage maken over de petitie en daarmee kan je misschien de grote groep bereiken die niet veel achter het internet zit. Want als je het voor elkaar krijgt om die groep te bereiken dan weet ik zeker dat je die 1000 handtekeningen meteen krijgt , maar de grote vraag is inderdaad hoe bereik je die je kan inderdaad het via papier doen alleen het nadeel is hoe doe je dat je kan bijvoorbeeld in de regio rond Heerenveen aan alle mensen een brief sturen maar dat is veel werk.
   Ik wil je graag helpen maar ben bang dat ik niet veel kan doen voor jullie.
   Ik hoop heel erg dat deze actie lukt.
   Als ik nog wat ideeën heb dan stuur ik het meteen door.

 5. Omdat de voorzitter van de OSSH opgestapt is betekent dat niet dat het daar nu ineens corrupt is. Juist niet lijkt me!! De oud-voorzitter is ook opgestapt om de reden waarvoor wij deze petitie begonnen zijn. Namelijk tegenwerking vanuit de club. Maar de OSSH is de club niet. Juist niet. Die groep is tegen de situatie zoals die er nu is. En een aantal hebben dat ook uitgesproken. Dus als ik contactgegevens van de OSSH in handen zou kunnen krijgen stuur ik ze zeker een papieren versie. In en rond Heerenveen of tijdens wedstrijden een petitie op straat, voor het stadion houden vergt weer een hele andere en misschien nog wel meer organisatie. En daarvoor heb ik in ieder geval geen tijd. Maar we moeten er nu ook niet vanuit gaan dat van de 24-25 duizend man die wedstrijden bezoeken 80-90 procent bij de ‘ouderen’ hoort die niet op internet komt. In mijn ogen zou het toch moeten lukken om via de sites en sociale media minimaal een aantal stemmen te krijgen wat ligt tussen de 1000 en 5000. En dan maak ik nog een lage inschatting. Lukt dat niet, dan zou je eigenlijk de conclusie moeten trekken dat men het niet kan schelen hoe het er aan toe gaat bij de club. Of dat een petitie tekenen te veel inbreuk maakt op de privacy. Dat ze er niet toe komen, of het te druk hebben. Het zijn allemaal opties die je niet meteen uit mag sluiten. Wij Nederlanders mogen graag klagen. Maar wie doet er in feite iets aan zaken die niet kloppen? Daarom ga ik er ook vanuit dat er zat mensen zijn die het allerbeste met de club voor hebben. En via mond op mond reclame mensen attenderen op deze actie. We benaderen en tippen nog wat media over onze actie en dan hebben wij in ieder geval gedaan wat in onze mogelijkheden ligt. Lukt het is het hartstikke mooi, maar lukt het niet, om wat voor reden dan ook, dan is het hartstikke jammer! Ik ben trots op wat wij in ieder geval geprobeerd hebben. Nu is het aan de fans om er iets mee te doen. . . .

 6. Als er een onderzoek zou moeten komen, moeten we beginnen bij de wijze waarop Riemer van der Velde de club heeft achtergelaten. Was hij het niet die een hockey bestuurder voordroeg als zijn opvolger? En was deze niet binnen 6 maanden alweer weg? Daarna gaat het mis. Er komt een nieuw bestuur (weer Van der Velde mensen) en die hebben naar later blijkt een gat in hun hand.
  Dan rest een grote schuld en daar wordt een ervaren crisis manager opgezet (Veenstra). Hij heeft de zaak financieel binnen een paar jaar weer op rails en de club moet weer beginnen met opbouwen.
  Alleen wordt hij met grote regelmaat voor de voeten gelopen door de oudvoorzitter. Deze speelt zijn rol als bijv. Wiegel (VVD) of Lubbers (CDA), maar dan binnen de club door te pas maar meestal te onpas zijn mening te geven in de media.
  Als een oud werkgever zich zo actief bezig zou houden met het bedrijf dat hij al jaren geleden heeft verlaten, dan was het bedrijf allang naar de Fillistijnen.
  Je zou van een getalenteerd zakenman en oudvoorzitter meer terughoudenheid mogen verwachten. Of is het haantjes gedrag?

  • Klopt helemaal niks van wat je hier zegt ,want Riemer heeft helemaal niet de kans gehad om opvolgers te benoemen.
   Die eerste voorzitter die inderdaad kort bleef was een vriend van Riemer. De RVC dacht Riemer een plezier te doen met zijn benoeming maar dat wou Riemer helemaal niet Riemer wou een ander en niet zijn vriend(ze zijn nu ook geen vrienden meer door dit conflict).
   Daarna kwamen Hoekstra en Kuiper dat waren mensen die onder Riemer werkte en Riemer heeft helemaal niet met de benoeming gemoeid dat doet allemaal die RVC( waar Bart van der Meer voorzitter van was gelukkig is die weg).
   Dus met andere woorden Riemer is misschien hier wel een klein beetje schuldig omdat hij te naïef dacht ,maar het is NIET zijn schuld dat die mensen waren benoemd.

   • Je stelt dat Van der Velde geen bemoeienis heeft gehad bij zijn opvolging. Dat zou heel bijzonder zijn na tientallen jaren voorzitterschap. Het is wel het verhaal zoals hij het zelf verteld. Dat is ook ongetwijfeld zijn eigen waarheid, maar andere mensen hebben soms ook hun eigen waarheden.
    Van der Velde is naast groot voetballerkenner ook een man die van nature zeer aanwezig is.
    Een persoon als de oudvoorzitter heeft een groot aanzien bij de medewerkers. Hij heeft ze immers zelf aangenomen en medewerkers blijven loyaal. Als hij dan ook nog met enige regelmaat zijn (afwijkende) mening geeft heb je een probleem. Want daarmee heb je twee kapteins op het schip: de nieuwe voorzitter/directie die formeel de baas is en de informele baas in de persoon van de oude voorzitter. De loyale medewerkers moeten dan kiezen en dat is het begin van verstoorde relaties. Op werkvloer en na verloop van tijd komt dat naar buiten. De media smullen ervan en een smeulend conflict wordt een uitslaande brand.
    Niks nieuws dus, zoals zo vaak herhaalt de geschiedenis zich. Of beter gezegd de mens herhaalt zich.

 7. Het klopt deels. Maar heeft de huidige voorzitter die het stuk saneren uitstekend heeft gedaan, en daarvoor niets meer dan enorm veel respect en waardering ontvangt, niet bij zijn aantreden openlijk voor de camera aangegeven veel te willen leren van Riemer? En heeft hij er daarna niets mee gedaan? Sterker nog, is hij niet begonnen Riemer te schofferen met de titels, de intrigant, de luis in de pels en weet ik wat voor ‘eretitels’ nog meer? En heeft de voorzitter niet een situatie gecreëerd waarin hij nu als dictator de club kan besturen? Andere directeuren met beslissingsbevoegdheden er uit gewerkt? En heeft hij met de verworven macht geen oud Stendencollega’s binnen gehaald waarvan we nog 0,0 hebben gehoord wat betreft commerciële successen? Over de situatie, die is ontstaan is na het vertrek van Riemer, ben ik het helemaal met je eens. Al moet je ook die financiële situatie ook weer in een bepaald perspectief zien. Dat had te maken met het vooruitschuiven van bepaalde financiële kwesties en uiteindelijk het stopzetten van een miljoenen krediet van Rabo. Veel verstand van boekhouden heb ik niet, maar dat er financiële trucs uitgehaald zijn begrijp ik uit het verhaal wel. En ook nu zal dat gebeuren.
  Het onderzoek waar wij op aandringen is niet van belang van wat er in het verleden is gebeurd. De huidige situatie en de situatie voor de toekomst, daar gaat het om. En die ziet er ondanks de financiële situatie die nu volgens de KNVB weer als positief is beoordeeld nou niet echt rooskleurig uit ten tijde van crisis en het opstappen van ontevreden sponsoren. Aan de crisis kun je weinig doen. Maar aan de ontevredenheid kun je wél veel doen. En daar komt veel te weinig van naar buiten. En dat bij de club waar te pas en te onpas transparantie gepredikt wordt. Nu het sportieve een gevolg krijgt van het financiële debacle bevind onze club zich op glad ijs. Want het degradatiespook ligt nadrukkelijk op de loer. Play offs voor degradatie zijn veel dichterbij dan play offs Europees voetbal. En dat laatst is wel uitgesproken door de technisch directeur en hoogstwaarschijnlijk gesteund door ‘de grote baas’. Waar het opportunisme vandaan komt ontgaat me echter. Als het op basis van de knokwedstrijd tegen Vitesse is, dan wil ik liever even wijzen naar de wedstrijden tegen Hoffenheim in Portugal. Daar werd behoorlijk kansloos verloren met ruime cijfers. En ook tegen Heracles hadden ze met vechtvoetbal eigenlijk geen echte opgelegde kansen. Maar wellicht worden er tegen PEC Zwolle vanavond wel weer voldoende kansen gecreëerd en deze ook benut. Alleminst zeker ben ik echter niet. Want van Basten houdt vast aan spelers en een systeem wat en welke al meer dan een half seizoen niet renderen.
  Ik wens je hierbij een prettig weekend en hoop oprecht dat dan vanaf vandaag de weg naar boven ingeslagen kan worden. Want ze wonnen uit bij PSV. Maar maakt dat Zwolle ineens tot een wonderploeg? Je staat rond dezelfde plek op de ranglijst, dus dan moet vanavond maar blijken wie in die strijd de beste is en wie een stap kan zetten om uit de dip te klauteren. AZ loopt bij ons vandaan. Dat is iets wat in ieder geval in 2 wedstrijden even ondubbelzinnig duidelijk is geworden.

 8. In de goede traditie van sportclub Heerenveen moet er nu niet “de pleuris uitbreken”en moet iedereen de hoofden koel houden. WE hebben, tegen alle verwachtingen in, een trainer, Marco, die bewijst dat hij niet de man is zoals iedereen dacht, die het hoofd bij mislukken in de schoot werpt, dus daaraan ligt het niet.

  Het probleem is dat de leiding niet (meer) bij de cultuur van de club past. Ook hier weer blijkt, dat als je als club iets opgebouwd hebt, in deze “moderne tijden”, het gevaar groot is dat de “mannetjes” de macht overnemen: de “non-valeurs” die met gladde praatjes “het wel leuk vinden” zo’n interessante uitdaging vorm te geven! Kletsmajoors noemden we dat vroeger…….

  Lieden, waarbij het ego groter is dan het verstand en die het zich volledig eigen gemaakt hebben , zo snel een normaal mens hun doorziet, op zijn aller agressiefst de “tegenstander”neer te knuppelen. En deze positie geven ze pas op als er een “passende financiele regeling”voor het vertrek getroffen wordt. Met andere woorden: de sponsors, al die sjacheraars die dar in de tweede ring voor de wedstrijd huizen , al die loodgietersbedrijfjes en “financiele adviseurs “met twee man personeel, hebben de club om zeep geholpen.

  Tot voor kort kan de “gewone man” als hij een plekje wilde hebben op de wachtlijst geplaatst worden. Vanaf nu is hij meer dan nodig: de patsers zijn uitgespeeld of failliet de gewone man moet het maar opknappen. Tijd dat Riemer en Foppe het heft in handen nemen en alle “Friese Jacobse en van Essen de deur wijzen!

  Jan Bakker

 9. Leuke post Reinder. Maar geloof je nu echt dat van der Velde voor de camera van Omrop Fryslan gaat zitten liegen? De enige die al sinds zijn aanstelling met regelmaat een ‘leugentje’ vertelde heeft toch echt een andere naam. En dan kun je het wel mooi op de journalitiek schuiven. Of wat voor andere reden dan ook maar aanvoeren. Het gezegde ‘waar rook is, is ook een vuurtje’ is hier zeker van toepassing. De RvC heeft Formsma aangesteld toen Riemer al afscheid genomen had. En als Riemer zegt dat hij daar niet in is gekend, dan geloof ik dat. Maar ook al zou Riemer zich gewenst of ongewenst uitgelaten hebben over bepaalde zaken. Hij had daar alle recht toe want hij was toen nog adviseur van de club. Toen nog wel. Nu geeft hij adviezen aan verschillende clubs, maar Sc.Heerenveen hoort daar niet bij. En het is een schande dat een clubicoon dan zo in de pers voor alles wat slecht is wordt uitgemaakt; In tegenstelling tot Riemer die zich naar geen enkele persoon negatief of laatdunkend heeft uitgelaten. En daarmee toont hij de huidige voorzitter meteen weer een les hoe je je als voorzitter zou moeten gedragen.

 10. Gelukkig! Het wordt tijd dat er wordt opgetreden door de supporters. Het is toch te zot dat sponsors weglopen na zoveel jaren omdat mijnheer Veenstra zich op een dergelijke manier gedraagt. Ik zou het enorm jammer vinden als Heerenveen nog verder afzakt, we wonen in Duitsland, maar speciaal voor Heerenveen hebben we een internet account afgesloten, zodat we de wedstrijden kunnen zien. beschouw de petitie als getekend.

  • Hartstikke mooi Annette!! Je steun wordt zeer gewaardeerd. Ben jij toevallig de Annette waarmee ik op deze of gene Heerenveen gerelateerde fansite de nodige discussies heb gevoerd waardoor mensen dachten dat we daten? 😉 Ook in het buitenland maken WE de club. Misschien dat Rob de webbeheerder hier eens wat gegevens neer kan zetten over waar de aandacht en steun allemaal vandaan komt. Erg leuk om te zien!! Nogmaals bedankt en Grüss Gott!! 🙂

 11. Geweldig dat al zoveel mensen de petitie getekend hebben ,maar het is nog lang niet genoeg dus daarom roep ik op: Verspreid deze site zoveel mogelijk aan iedereen die je kent en red de club waar je van houdt.

 12. @wetterboule
  Ja dat gaat zeker helpen, kaart inleveren? Daar help je de club mee, blijf steunen, vooral in deze tijden! In de glorie tijden zijn we er allemaal, maar juist nu moeten we er blijven staan!

  • Nu sta ik er. Maar als er zoals Wetterbouler zegt, niets veranderd en er dus bestuurlijk geen dingen doorgelicht en wellicht veranderd worden is dit voorlopig ook mijn laatste seizoenkaart. Zo vreemd is dat niet. En dit (massaal) kenbaar maken aan de club kan nog voordat de petitie ingediend wordt alleen deze actie maar onderstrepen. Als Veenstra zal blijven zitten graaien en als iedereen dat accepteert, prima. Maar niet mijn euro’s, en zoals vanaf vorige week zondag duidelijk werd tijdens het opstarten van onze actie, wens ik dan niet meer onderdeel te zijn van deze club wat mijn club niet meer is. Misschien snap je Wetterbouler nu iets beter. Je moet alle mogelijkheden aanpakken die er zijn. Keihard zijn in de actie. De ‘tegenstander’ is dat ook!!

 13. Ik zal een keurige brief naar hun sturen met tekst en uitleg, dat missen we nu helaas wel van hun en de onrust neemt maar toe en neemt maar toe, das goed voor de club en de supp. (Dus niet)

 14. Iedereen die hier reageert is in ieder geval betrokken. Maar is er iemand die echt weet hoe het zit? Sommigen hier zeggen van alles over Veenstra of Van der Velde maar kan men dat ook hard maken? Jammer, ik verlang vaak naar de tijd in het oude stadion, daar stonden we nog massaal achter de club. Dat was typisch Heerenveen toen, en nu zijn we met dat negatieve gewoon een club als alle andere.

  • Nee, niemand weet hoe dat precies zit, maar nogmaals. Als je niets te verbergen hebt kun je zonder vrees zo’n onderzoek plaats laten vinden. En uit dat onderzoek zal veel naar voren komen. En de intentie is dat dat positief voor de club moet zijn, waardoor dat positieve Heerenveengevoel waar jij over schrijft ook weer terug moet keren. Niets doen en nergens op reageren is in onrustige tijden de minst goede optie. Daar creëer je alleen maar weer meer onrust mee. En daardoor onbegrip. Omdat mensen zich afvragen waarom? Tenminste kritische mensen. Er zijn er ook zat die vinden het allemaal prima. Dat het financieel weer beter gaat. Maar ik heb wel eens het idee dat ze het ook nog steeds prima vinden mocht de club degraderen. Niet beseffende dat dat echt wel eens desastreus voor de club zou kunnen zijn. Na afgelopen winstpartij staat het er weer iets beter voor op de ranglijst. Maar dat kan na 1 of 2 wedstrijden ook zo maar weer veranderen. Het voetbal is nog allerminst hoopgevend. En ik kan me maar moeilijk voorstellen dat de gestolen winst met erg slecht voetbal nu ineens de ommekeer teweeg zou brengen. Je krijgt pas zelfvertrouwen als je je eigen spel (goed) kunt spelen. Nu was het zoals van Basten zei na de wedstrijd, ‘harken’.

   • Geef het bestuur van de club de tijd en ruimte om te besturen. Fundament van een succesvolle club is een gezonde financielehuishouding. De successen van Riemer en Van Brussel kwamen pas toen de schuld weg gewerkt was.
    Een onderzoek slokt energie en is een teken van gebrek aan vertrouwen en niet neutraal zoals jij met ” als je niets te verliezen hebt dan” aangeeft.
    Wat zou er uit dat onderzoek moeten blijken? Veenstra weg en dan gaat alles beter? Denk je dat er nu iemand is met capaciteiten die de club wil leiden? Een slangenkuil als Heerenveen. Veenstra verdient vertrouwen hij heeft de club van een faillisement gered, vergis je niet.
    Een lange periode van rust, opbouw en lange termijn beleid brengt de successen terug, kijk naar Twente. Geef ook Van Basten krediet. Hoe lang zit hij er nu eigenlijk.
    Oproepen tot oproer is makkelijker dan de rust bewaren.
    Overigens als jullie een standbeeld voor Riemer zouden oprichten zodat ie voor eeuwig toezicht kan houden op de club ben ik de eerste die meedoet.

 15. Nogmaals, uit dat onderzoek zou moeten blijken wat er beter kan bij de club. Het gaat niet om een vertrek van Veenstra, al zou dat wat mij persoonlijk betreft géén probleem zijn`(ten minste als voorzitter en daarmee spreekbuis). Maar misschien blijkt hij wel de ideale voorzitter te zijn. Of twijfel je daar zelf ook aan? Wat in ieder geval beter kan is de openheid waarover steeds gesproken wordt. Als je je nergens in de media uitlaat over bepaalde zaken en slechts op de clubmedia aantwoorden geeft die eigenlijk nietszeggend zijn,en deze nog eens bekrachtigt met ‘daar wil ik het bij laten’ dan spreek je over pure geslotenheid. Alle partijen die kritisch zijn of zijn geweest worden de club uitgewerkt. Zo zijn er 2 directeuren waarover niets gehoord is. Deze hadden redenen om toch eens naar buiten te treden. Maar houdt echt een som zwijggeld ze rustig? Met Omrop Fryslan is nauwlijks contact omdat deze kennelijk te lastige vragen stelde. Vragen die misschien door Veenstra ook niet duidelijk beantwoord konden worden waardoor men bepaalde conclusies trok welke door Veenstra uiteraard niet gepruimd werden. Oene, het prediken van openheid moet je in praktijk brengen. Veenstra zou bij wijze van spreken morgen al ‘iets’ kunnen zeggen over de situatie. Want ik kan me niet voorstellen dat hij van deze actie niets meegekregen zou hebben. Maar er wordt gezwegen in alle talen. Ik raadt je aan het toch eens van een andere kant te bekijken. Zet eens op een rij wat Veenstra aan negatieve zaken voor elkaar gekregen heeft, hoe hij zich negatief uitgelaten heeft in de pers. En zet dat af tegen alleen het financiële aspect, waarvoor ik overigens al mijn respect heb uitgesproken.
  Je spreekt over Riemer. Daar heeft het verder niets mee te maken, behalve het feit dat hij bepaalde constateringen heeft gedaan op basis van wat hem ter ore is gekomen en waarna hij met in onze ogen een uitstekend idee gekomen is. Onrust is er nu, en ik denk dat dat meer energie kost dan als je met het idee het beste voor je club voor te hebben, mensen in je keuken laat kijken. Nogmaals, als je de deur dicht doet zonder iets te zeggen dan deugt er iets niet. Daar hoef je geen hogere psychologie voor gestudeerd te hebben. Mensen die met vragen zitten willen daar een duidelijk antwoord op hebben dan ‘nee en daar wil ik het bij laten’. Misschien accepteer jij wel slechts een nee, anderen doen dat zeker niet. En tot die groep hoort in ieder geval het feanfansfront. In eerste instantie niets tegen mensen, slechts vóór een onderzoek ten gunste van de club die ons lief is.

 16. Ik ben het helemaal met Oene eens. Laat je de kop niet gek maken. Dat er nu mensen uit de zakenclub afvallen ligt natuurlijk niet alleen aan het beleid van de club. Er is een economische crisis en voor veel zakenmensen is het aanhouden van zakenstoelen op dit moment te duur. Hoe kun je anders verantwoorden dat er mensen in je bedrijf worden ontslagen en jezelf zaterdags aan de borrel en bitterbal zit bij het voetbal. Maar dan wel op kosten van de zaak natuurlijk.

  Het is net als in de politiek, een partij met veel onrust trekt weinig kiezers. Een voetbalclub die door iedereen wordt bekritiseerd raakt supporters kwijt. Een selfforfilling prophesy.

  We moatte us de kop net gek meitsje litte, trochgean om de club soun te meitsjen moat foarop stean! Dan komme de resultaten op it fjild ek wol wer.

 17. Maar over de economische crisis: Als dat de reden zou zijn van opstappende sponsoren, dan zouden deze toch aangeven dat ze het simpelweg niet meer kunnen maken om de door jouw genoemde reden. Dan bedenk je toch geen verhalen over een eigengereide voorzitter?
  Sport is compleet anders als politiek. Waar je de vergelijking vandaan haalt. Als er bij de club waarvan ik als 4 jarig jongetje al supporter ben onrust is betekent dat niet dat ik zomaar overstap naar een andere club. En dat is in de politiek wel anders. Zeker momenteel in tijden van de crisis. Ik ben altijd de club trouw gebleven, ook bij mindere seizoenen onder Foppr, Sollied en Jans.
  Wy litte ús net de kop gek meitsje. Mar wy dogge wol wat my wat wy hearre en sjen. Sitte en neat dwaan op it moment dat jo it gefoel hawwe dat it mei de club net goed komt wie gjien opsje foar ús. En dat hat net inkeld mei de sportieve prestaazjes te meitsjen. Dat wie in bykomstich feit nei oanfang fan de twadde seizoenshelte. Wy wolle it bêste foar ús klub en sa’n 1100 minsken hawwe dat al stipe.

  • Wat mij betreft hoeven we geen wedstrijdje te doen wie zich het meest betrokken voelt bij club, jij als vierjarige of ik als al ruim 40 jaar bezoeker van de thuiswedstrijden.
   Dat iemand die de financiële zaken op orde moet brengen niet populair is mag duidelijk zijn. Dat de oudvoorzitter op diverse plaatsen zijn ongenoegen kenbaar maakt is zijn goede recht, maar daarmee duw je jouw opvolger naar beneden. Met als gevolg dat hijzelf zich omhoog drukt. Zoals al eerder gezegd niet erg fraai.

   Ons gezamenlijke doel is volgens mij dat we leuk en aantrekkelik voetbal zien bij onze club. Ik vraag mij af wat het oplost om alle vermeende fouten te benoemen. Het gaat om vooruit kijken. Zaken financieel op orde brengen, (personeels) kosten naar beneden zien te krijgen. Is namelijk het grootste deel van de kosten.
   Je moet eerst door de zure appel heenbijten en daarna kun je weer gaan opbouwen. SC Heerenveen moet eerst de tering naar de nering zetten. De voorgangers van de huidige directie deden het andersom, eerst het geld uitgeven en dan maar hopen dat het wat oplevert. (dus SNS gedrag)

   Daarom sta als één man achter de club en het bestuur. Ga niet over tot complot denken en daardoor beschadigen van je club. De kop d’er foar!

 18. Als je de interviews gezien hebt, heb je kunnen concluderen dat Riemer niemand met naam naar beneden haalt. Dat wordt door anderen gedaan, zie Bart van der Meer én ook Veenstra met z’n eretitels. Riemer geeft in het stuk saneren juist aan dat ook hij dat gedaan zou hebben, dus steunt hij in die zin Veenstra óók. Waar de zorgen liggen is een ander verhaal. En daar zijn zat voorbeelden van. Maar jij bent bij de groep die alles wenst te leggen op het bordje economische crisis. Dat is makkelijk en zo ben je er snel van af. Het is echter een combinatie van zaken, waarbij je aan bepaalde dingen weinig kunt doen, maar aan andere juist enorm veel. Daar zit hem de kneep. Jij de kop d’r foar met alles maar te accepteren zoals het gaat. Ik probeer dat op een andere actieve manier te doen met een aantal medestanders. Jij ook succes met onze club.

 19. Het komt niet meer goed zeggen de supportersverenigingen. De sponsors gaan morgen ook iets dergelijks zeggen voorspel ik. Maar wat is eigenlijk het probleem?
  Het lijkt er op dat het vooral de ego’s van Veenstra en Riemer botsen. En daar zit dan ook nog opruier Derksen tussen. De man die gewoon een bladje en een tv programma moet vullen. Is er iemand die begrijpt wat voor kwalijke rol die man speelt. En het gros stinkt erin. Er is namelijk heel weinig aan de hand.
  De club is financieel weer gezond. De oude formule van spelers opleiden, even van genieten en dan duur doorverkopen is weer opgepakt. We kunnen als club niet anders. Door groot te doen zijn we onder het vorige bestuur bijna klein gekregen.
  De warme heerenveensfeer zou verdwenen zijn. Ach 3 wedstrijden winnen en wat gratis bitterballen voor de ondernemers in de boxen en dan hoor je ze niet meer.
  Het personeel zou morren. Ja dat heb je met reorganisaties. Nooit leuk maar wel nodig. Nee er is niets aan de hand wat we niet zouden kunnen oplossen.
  Het zou goed zijn om een clubberaad met vertegenwoordigers van alle geledingen uit te roepen. Er uit komen met het belang van de club voor op.
  Maar we laten ons liever opruien en toeteren elkaar na. Jammer.
  En dat 058 spul maar lachen….
  En nog terecht ook.

 20. Het meewerken aan een extern onderzoek had een hoop ellende kunnen voorkomen, cq. uitbannen. Maar de uitslag was waarschijnlijk niet zo positief uitgevallen voor degenen die het tegen gehouden hebben. Anders hadden ze er medewerking aan verleend. Een makkelijkere conclusie kun je niet trekken. Het is gewoon basisschool reken niveau, 1+1=……Wat je er nu ook allemaal aan winstpartijen en bitterballen bijhaalt. De onrust is er, niet van nu. Niet van december. De onrust (voornamelijk bij de ossh) is al begonnen 2 winterstops terug. Dus zo lang heeft het al gebroeid. Maar de clubleiding heeft het niet geweten of beter gezegd er niets mee gedaan. Omdat er in hun ogen niets aan de hand is. En dan krijg je dit. Check de Heerenveen onderwerpen op de LC. Die Cambuurders zijn allemaal weer onder de stenen vandaan gekomen en zien dat Veenstra hard bezig is onze club naar het niveau te brengen waar zij tijdenlang gebivakkeerd hebben. En ja, zoals je zegt nog terecht ook.

 21. Mackan68, ik waardeer je manier van doen en je niveau. We zijn het niet eens maar dat kan. Waar ik van schrik is die zogenaamde brief van het personeel elders op deze site. Termen als kontelikker en verraad zeggen mij dat dit niet een authentieke brief van het personeel kan zijn. In ieder geval niet door veel van het personeel gedragen.
  Het lijkt op een reactie van een 15 jarige die niet naar de kroeg mocht van zijn ouders. Wat een niveau. Ik heb werkelijk geen enkel bewijs of aannemelijk verhaal aangetroffen. Ik wil de briefschrijver niet beledigen want hij of zij neemt toch maar de moeite om zo’ n lap tekst te dichten. Maar geloven doe ik het niet.
  Als je maar lang genoeg zegt dat iets niet deugt ga je het geloven en zie je in alles.
  Nogmaals: de club is financiel gezond, reorganisaties maken ontevreden, ondernemers denken dat ze alles beter kunnen runnen.
  O ja, ik heb de seizoen kaart weer vastgelegd en wat mij betreft mag het wel weer beginnen. Door dik en dun achter de Sc heerenveen.

 22. Ik ben het over de stijl volledig met je eens. Ik ben hard in mijn bewoording op de fora, maar ook ik zou de boodschap op een andere manier verpakt hebben. Ik weet net zo min als jij wie de schrijver is. Aannemelijk is dat het geschreven is door iemand die zeer dicht bij de groep van het personeel hoort. Vriend, familie van, zeg het maar. Als de zaken zo zijn zoals beschreven, dan bevestigt dat wel de ernst die vrijdagavond de beide besturen van de supportersverenigingen al uitspraken. Namelijk dat wanneer je de verhalen hoorde dat de ‘rillingen dan over je lijf zouden lopen’. Ik heb het volste vertrouwen in deze besturen en het stuk draagkracht lijkt steeds duidelijker te worden. Mogelijk zullen we snel weten wat er nog allemaal onder het deksel van de beerput borrelt. Dan zal ook naar buiten komen wat echt is en wat wellicht opgeblazen is in de media of in deze brief. Ondanks dat ik nu even niet over een geldige seizoenkaart beschik hoop ik, en ga ik ervanuit dat die toch nog op een later tijdstip verlengd gaat worden. We gaan het beleven. Mag ik je wat vragen. Oene heeft niets te maken met Oenema toch? Een aangetrouwde oom van me is een Oenema namelijk…..Dit terzijde.

 23. Nee helemaal niets te maken met Oenema. Ik schaam me voor m’n club en de direct betrokkenen. Waar is de creatieve figuur die het oplost.
  Iemand met genoeg gezag en vertrouwen van beide partijen.
  Gelukkig blijft het allemaal redelijk beschaafd als je het vergelijkt met Feyenoord, Ajax, Utrecht e.d.

 24. Mackan 68, ik kan niet anders dan zeggen dat het rapport, voor mij bewijs, veel van wat je hierboven hebt gezegd heeft bevestigd. Noem het onwetenheid of naief maar ik wilde het niet geloven. Nu wel. Wat me van Veenstra en de rvc tegen valt is dat zij met geen enkele verklaring komen en met de noorderzon zijn vertrokken.
  Dat hoort niet.
  Zou de rust nu terug keren ? Sporre komt las ik en dat lijkt me een goede voor de club nu.

 25. Kan je woorden alleen maar respecteren Oene. Je bent de enige niet die Veenstra in de luren heeft weten te leggen met z’n mooie praatjes. De strijd is nu in ieder geval zover gestreden dat de rotte appels vertrokken zijn, of zich bereid gevonden hebben hun functies ter beschikking te stellen. Het vertrek van de smeerlappen nog voor het rapport openbaar gemaakt werd lijkt inderdaad nergens op. Maar dat is het ware aard van hen én van degenen die ze zo op heeft laten stappen zonder een kik te geven. En in het geval van RV met een bonus ook nog. Ze zouden zich letterlijk dood moeten schamen.
  En nu maar hopen dat Gaston Sporre snel een goed functionerend bestuursorgaan kan gaan creëren waarbij de club het belangrijkste is en waarnaast respect voor de mensen onderling gewaarborgd zal blijven. Ik heb er vertrouwen in dat dit allemaal gaat gebeuren. Het zal misschien nog een jaar duren, maar de club is weer terug bij de mensen die er van houden en dat is de hoofdzaak. Daar hebben we het met z’n allen voor gedaan!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s