Heerenveen wil stadion via gunstige regeling terugkopen

Het Abe Lenstra Stadion komt mogelijk volledig in handen van sc Heerenveen. Het kopen van het eigen onderkomen is goedkoper dan huren van Sportstad Heerenveen BV, bericht de Leeuwarder Courant woensdag.

Sinds dit voorjaar zijn er gesprekken gaande over deze constructie. De directie van Sportstad, de gewezen Heerenveen-commissarissen en het college van burgemeester en wethouders waren hierbij aanwezig. Door de bestuursproblemen bij de voetbalclub ligt het project momenteel stil.

Duidelijk is dat de club open staat voor terugkoop van het stadion om af te komen van de hoge huurlasten (3,3 miljoen euro per jaar). Dit bedrag valt aanzienlijk hoger uit dan de jaarlijkse rente in de beoogde situatie, waarbij het gaat om circa 1,25 miljoen euro. Heerenveen zou hierbij afstand moeten doen van de aandelen in Sportstad.

Eind volgend jaar zou het project afgerond kunnen worden. “Als het mogelijk is financiers aan te trekken voor de bouw van een nieuw stadion van Heracles van dertig miljoen euro, kan dat in Heerenveen ook”, stelt Bart van der Meer, die zowel bij Sportstad als de voetbalclub een vinger in de pap had….Lees hier verder

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s